9 Eylül 2009

Birileri birilerini gözetliyormuş meğersem!

9 Eylül 2009

Bugün bir haber dolanıyordu ortalıkta. “Genç kızlara BBG tuzağı”… Önce Radikal’den mailime gelen bültende gördüm haber başlığını. Ama “kesin yurtdışında olmuştur” falan diye düşündüm ve bakmadım ayrıntılara. (Neden böyle düşündüğümü de anlamış değilim. Sanki benim ülkemde her şey çok normal, kimse kimseyi kandırmıyor, kimse kimseye kanmıyor vs.) Sonra birkaç haber sitesinde daha karşılaştım aynı haberle. İnat ettim ya, bakmadım yine. Zaten her yeri sel almış, millet çatılarda kurtarılmayı bekliyor. Durum böyleyken haberlerin “magazin” kısımlarıyla fazla ilgilenmeyeyim dedim. (Normalde bakarım, ne yalan söyleyeyim. Çok eğlenceli haber başlıkları oluyor bazen. Hatta geçen gün “Bred Pitt 9 kere ölmüş” yazısını görünce “oha lan ne demek bu” diye atladım haberin üstüne. Oynadığı filmlerin dokuzunda öldüğünü anlatmak istemişler. Devamını okumadım tabi. Neyse epey dağıttım konuyu.) İşte bu inadım akşam haberlerine kadar sürdü. Ve Ali Kırca’nın sakalsız halinden öğrendim ki İstanbul’da olmuş bu olay.
Bizim cici kızlarımız Fox TV’de yayınlanacak diye duydukları BBG formatında bir yarışma için başvurmuşlar ve çok cici 9 kızımız yarışmaya katılmaya hak kazanmış. Riva’daki bir villaya götürmüşler kızlarımızı. Doğal olarak bir de sözleşme imzalatmışlar “kendi isteğiyle çıkan 50 bin TL ceza ödeyecek” diye. 2 ay boyunca kimseyle görüştürmemişler ve bu süre içinde kızların evdeki kameralarla çekilen birbirinden güzel görüntüleri de bir internet sitesinde para ve kontör karşılığı satılmış.


Kızlardan birinin ailesi 2 ay boyunca kızlarından haber alamadıkları için programın yapımcılarına ulaşmaya çalışmış. Kimseye ulaşamayınca da jandarmaya haber vermişler. Jandarmanın verilen adrese gitmesiyle de kurtulmuş kızlar.
Radikal’de, jandarma oraya gittiğinde kızların cama vurup “yardım edin” diye bağırdıkları yazıyor. Ama benim asıl dikkatimi çeken bu değil…


Evet, aslında bu konuyla ilgili söylenecek çok şey var. İnsanların yarışmalara karşı olan zaafı,  BBG ve benzeri yarışmaların mantığı vs. Ama bu konuya girmeyeceğim, girersem çıkamam.


Bu arada şunu da itiraf edeyim. Bir dönem ben de seyretmiştim BBG’yi. Ev arkadaşımla, sırf diğer ev arkadaşımızı gıcık etmek için seyretmeye başladık BBG 3’ü. Sonra da bağımlılık yapmıştı. Oradaki Umut’a aşık olmuştum, arkadaşım da Kaan’a. Bu da başka bir izleme nedeni tabi. Hatta yarışmadan birkaç sene sonra kendisiyle internette tesadüfen tanışıp görüşmüştük bir süre. Konuştuğum Umut’un o Umut olduğunu anlayınca yaşadığım şoku anlatamam. BBG için “hayatımdaki saçma bir dönemdi, geldi geçti” demişti.


Neyse… Yine epey dağıttım konuyu. Ben bu haberle ilgili en büyük şoku akşam televizyonda seyrederken yaşadım. Yarışmacı (!) kızlarımızdan biri, annesiyle birlikte karakoldan çıkarken olayın ayrıntılarını soran muhabire şöyle dedi. (Cümleleri tam hatırlamasam da içerik böyleydi.) “ Arkadaşlar yalan söylüyor. Biz orada zorla tutulmadık. Gitmek isteyen olursa gidebilir dediler. Hatta cep telefonlarımızı da kullanabiliyorduk.” Annesi de onayladı bu kızımızı.


E be kardeşim, bu laftan sonra ben ne diyeyim ki sana. Yarışma diye gitmişsin, hiç mi dikkatini çeken bir şey olmadı? Yarışmalarda “eleme” diye bir durum vardır, kimsenin elenmemesi hiç mi dikkatini çekmedi? Hangi yarışmada, yarışmacının eline telefon verip “al kullan istediğin gibi” denir ki? Hadi safsın, anlamadın diyelim, o kadar süre içinde telefonda milletle konuşurken hiç mi sormadın yarışmayı izleyip izlemediklerini?  Ya da her şeyi anladın diyelim, yarışma olmadığını, kandırıldığınızı vs. Ne diye devam ettin ki o evde kalmaya?


Ya bunların hepsine bir bahane bulunabilir belki. Ama her şey çıkmış ortaya, kandırılmış, çıplak görüntüleri internette satılmış falan. Ya bu durumdan kurtulan bir insanın (Kandırıldığını olay ortaya çıkınca bile fark etmiş olsa) söylemesi gereken şeyler mi bunlar??? Yok zorla tutulmadık, yok arkadaşlar yalan söylüyor falan. Kimi savunuyorsun ki sen??? Sana zarar veren kim, yalan söylüyor dediklerin kim??? Ben asıl bunu çözemedim işte.


Anneye ne demeli? Hadi gencecik kızını ne olduğunu bilmediğin bir yarışmaya göndermişsin, sen de inanmışsın buna diyelim. Ya hangi anne kızının çıplak görüntüleri orada burada dolanırken, buna neden olan insanları savunabilir ki??? Ben bunu anlamıyorum işte.


Off yazamadım yine. İstediğim gibi yazamadım daha doğrusu. Ben böyleyim işte. Sinirlenince ya da çok mutlu olunca bulamam doğru kelimeleri. Neyse yazdım işte, olduğu kadar…

0 kişi fikir şeyetmiş:

 
...YeniYetme... © 2008. Design by Pocket